Inlägg

Inlägg som WrangeN har skrivit i forumet
Av WrangeN
Skrivet av Rawet:

Jag har testat pfSense och opnSense, vart problemet ligger enligt loggar i opnSense är att länken stängs ner, inget fel på min utrustning.

Jag har testat komma åt gui't när länken stängs av och såklart går det inte att nå c2 routern
Jag satt även en dag precis brevid den och den gjorde en mer eller mindre en soft eller hard reset helt utan anledning (finns säkert en anledning om man kunde komma åt loggen, men NEIN det ska vi konsumenter inte ha tillgång till)

Det är fel på dessa C2 routrar, vad felet är kommer vi aldrig få reda på eftersom Tele2 inte har någon support för bryggat läge och vi är därför lämnade i ett squidgame, där vinsten är ett fungerande internet.

Har dock lite positiva nyheter!

C3 routern som jag skulle hyra/köpa fungerar! (För mig) har sen mitt senaste inlägg inte haft en enda minut downtime i bryggat läge.
Så ni som har problem eller råkar köpa en lägenhet med ComHem/Tele2 coax internet se till att beställa C3 routern när ni beställer internet, ni som redan har beställt får helt enkelt betala er ur problemet.

Intressant att C3an lirar. Vad skiljer sig dessa åt?
Är det C3an som är ersättaren till C2an när den ska fasas ut eller är den snäppet vassare och dyrare?

Av WrangeN
Skrivet av Hmosse:

@WrangeN, Nattat = ej bryggat.
Jag återställde modemet till "normalläge" sedan till bryggat läge igen.

Upptäckte att jag inte får "full fart" hela tiden om jag inte tar ut mer än en IP från C2-modemet.
Har löst detta med att konfigurera upp en till WAN-port (kör pfSense) samt ytterligare en till min gammla router (Fresh Tomato).
De är inställda så de pingar en ip ute på nätet. Efter denna åtgärd är det "full fart" hela tiden.
Uppdaterade nu idag till 1200/100 då det var billigare än 600/50!

Tack!

Ska testa att återställa. Återkommer.

Av WrangeN
Skrivet av Hmosse:

Tjo!
Har nu kommit hem och fått i ordning modemet. Lösning var att sätta modemet i "nattat" läge, vänta på att få en 192.168 adress till datorn (tog ur/i nätverkskabeln, kanske onödigt). Därefter logga in igen och sätta modemet i bryggat läge. Man får ha tålamod när gui är segt, men nu är det raskt som det borde vara. Konklusion, gör inte mjukvaru-reset. Har inte provat vad som händer om man rycker kraften till modemet om det får spunk igen. Mitt sitter bakom en UPS så det är lugnt även om kraften ryker i huset.

Hej, jag har samma problem. Körde på en gammal rt-ac68, köpte en ny TP-link men med samma symptom. Beställde en "ny" c2a från Tele2 men utan framgång.

@Hmosse, vad menar du med "nattat" läge?